Lomax støtter Julemærkehjemmene

Tags:

Hvert år får 750 udsatte børn hjælp på et af de fire Julemærkehjem, som Julemærkefonden driver herhjemme. Det er børn fra 7-14 år, der kæmper med overvægt, mobning, lever isoleret uden venner eller har andre sociale udfordringer. På Julemærkehjemmene får de hjælp til at komme videre og få et gladere liv. Et af hjemmene er Kildemose i Ølsted, som Lomax hvert år har mulighed for at glæde med gaver og bidrag.

Et mærke for livet

”Næsten alle børn, der kommer her fortæller om ensomhed og mobning”, fortæller Lene Schou, forstander på Kildemose. ”Derfor er vi meget optaget af at udvikle deres evner til at indgå i vores fællesskab og lære dem at sige fra over for mobning”.

Julemærkefondens seneste undersøgelse viser, at 81 % af børnene blev mobbet, før de kom på Julemærkehjem. Efter et år er det faldet til 21 %. ”For os er det dejligt at opleve, at så mange børn får en markant forbedret livskvalitet på de 10 uger, de er på Julemærkehjem”.

Helt afhængige af bidrag og gaver

Men hjemmene er helt afhængige af sponsorater og støtte fra virksomheder, privatpersoner og fonde: ”Kun ca. en tredjedel af udgifterne til at drive Julemærkehjemmene bliver i dag dækket af salget af Årets Julemærke, fordi der jo bliver sendt langt færre breve med almindelig post”. Tidligere dækkede salget hele driften af hjemmene. Derfor modtager julemærkehjemmene med glæde alle slags gaver, både store og små. ”Vi er dybt taknemmelige for den hjælp, vi kan få udefra” siger Lene Schou. ”Den gør det muligt fortsat at have Julemærkehjemmene”.

”Eeej, den er rigtig sej”

Vi møder en flok drenge på Kildemose en fredag i november, da vi afleverer en varevogn fuld af kontorprodukter. Sponsorgaverne fra Lomax vækker stor glæde, blandt andet synes en af drengene, at dvd’en ”Sådan træner du din drage 2” er sej. Efter at have hjulpet med at bære ind, viser to drenge stolt Kildemose frem. Værelser, hyggekroge, kreative værksteder, køkken, organisering af 24 børns vasketøj – ud, ind og op og ned ad trapper – vi skal se det hele!

Vi ser også deres vægtskemaer og diplomer, som de selv holder styr på i mapperne: ”Jeg har tabt 6 kg og han har tabt 10 kg”. Skemaer og diagrammer viser tydeligt, hvad de snakker om. Vi er imponerede over, hvad vi ser. Alt er velorganiseret og den måde, drengene fortæller på, viser at de er helt med på, hvilke regler der gælder, hvor meget sukker der er i en cola, at man ikke har kasket på, når man spiser, de faste pladser og præcis hvor længe man må spille computer. De to drenge speedsnakker næsten, så ivrige er de. Til sidst ser vi en stor motionshal med motionscykler og andet, der indbyder til at lege og røre sig. Det samlede indtryk er fantastiske rammer i et stort gammelt hus og børn, der nyder at være der.

Afsløringen af Julemærket

Lomax deltog også ved afsløringen af Årets Julemærke i oktober, hvor H.K.H. Kronprinsesse Mary sammen med kunstner Jacob Kühnel præsenterede Julemærket 2014 på Københavns Rådhus. Kronprinsessen er protektor for Julemærkefonden.

Du kan også støtte børnene på Julemærkehjemmene her: www.julemaerket.dk

Skriv en kommentar


Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *