Lomax kommet på liste over Danmarks 50 bedste virksomheder

Tags:

Guldmagerne er på Berlingske Business’ Guld1000-liste over Danmarks 1000 største virksomheder. Guldmagerne – og heriblandt Lomax er de bedste til at vokse og samtidig tjene penge.

Kravene for at blive Guldmager er høje. Virksomheden skal være blandt Danmarks 1000 største, omsætningen skal være vokset over de seneste 3 år og afkastningsgraden skal være højere end 7 % både det seneste år og i gennemsnit for de seneste 3 år. Lomax kan glæde sig over at stå sammen med rigtig store virksomheder som Pandora, Novo og Lego.

Lomax opfylder alle kravene til fulde. Lomax har endda formået at vækste i gennemsnit 15 % hvert år siden 2003, hvor Michael Lerche blev direktør og kan i det seneste år notere en vækst på hele 22 %.

Succes med IT og en anderledes kultur

Lomax’ nye titel som Guldmager er et resultat af 13 års målrettet arbejde med at indføre IT og sætte strøm til alle processer i firmaet.

Lomax er en usædvanlig virksomhed med en meget lang historie. Grundlagt i 1962 som et traditionelt firma med katalogsalg i kontorartikler og i dag forvandlet til en toptunet e-handelsvirksomhed, hvor over 80 % af salget sker online. Oven i købet med overskud hvert år. Lomax er foran med digitaliseringen, foran de fleste B2B handelsvirksomheder ifølge tal fra Dansk Industri.

Det kan kun lade sig gøre med et enormt engagement, både hos medarbejdere og ledelse.

”IT er uundværligt, men det vigtigste er de mennesker, der skal bruge det”, siger Michael Lerche. Derfor bliver der også arbejdet målrettet med kulturen i virksomheden. I Lomax er en helt speciel teamånd, hvor det er naturligt at dele viden, spørge om hjælp og forsøge at blive dygtigere, også gerne med hjælp fra eksterne eksperter. En åben og modig kultur, som plejes med mange fælles arrangementer, hele tiden med øje på at have det sjovt og gå efter fælles mål.

Læs også Berlingske Business artikel om Lomax:

http://www.business.dk/digital/kulturen-driver-sjaellandsk-it-succes

Relaterede indlæg


Skriv en kommentar


Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *