Hvad betyder kaffe egentlig for din arbejdsdag?

Tags:

For nogle mennesker er det en passion, for andre det naturlige midtpunkt for en hyggestund, mens det for de fleste er den opkvikkende ven, der holder en i hånden gennem arbejdsdagen. Her er naturligvis tale om kaffe.

Da kaffen kom til Danmark i 1600-tallet, var den så eksklusiv, at det kun var adelen, der kunne nyde de sorte dråber. Den blev dog hurtigt allemandseje, og i dag er danskerne det tredje mest kaffekonsumerende folk i Europa.

Og det har faktisk nogle fordele, for selvom de sorte dråber tidligere var udskældt på sundhedsfronten, viser nyere forskning, at kaffe har en række fordele for krop såvel som sjæl.

Et moderat indtag af kaffe på 3-4 kopper om dagen kan endda forebygge udviklingen af forskellige sygdomme som type 2-diabetes, hjertekarsygdomme og forskellige kræftformer.

Naturligt samlingspunkt

Socialt betyder kaffen enormt meget – og er måske et af de eneste samlingspunkter, som alle mødes over på tværs af kontinenter, kulturer og sociale skel.

På arbejdspladsen er kaffen også en effektiv vej til at komme hinanden ved. Ofte støder man ind i sine kollegaer ved kaffemaskinen allerede fra morgenstunden, og disse små kaffe-komsammener fortsætter hele dagen igennem – måske med større betydning end vi umiddelbart tillægger dem.

For det er her, vi får spurgt ind til familien, hunden, ferien eller bare griner over det nyeste afsnit af ’Gift ved første blik’ – små samtaler som er med til at skabe arbejdsglæde og tilhørsforhold kollegaer imellem.

Opkvikkende følgesvend på jobbet

På det rent praktiske plan er de daglige kopper dét, der holder hjulene i gang for mange af os. Det kickstarter kroppen om morgenen, giver fornyet energi midt på dagen og holder dampen oppe, når klokken er ved at nærme sig fyraften.

Flere arbejdspladser har de seneste år fået øjnene op for kaffens store betydning for arbejdsglæden og energiniveauet hos medarbejderne, og er derfor hoppet med på gourmetkaffebølgen. Det er derfor ikke unormalt at finde avancerede kaffemaskiner, der kan brygge alt fra cappuccino til cafe latté og macchiato i firmakøkkenet eller kantinen.

Det er selvfølgelig svært at at spå om, hvor udviklingen bevæger sig hen de næste mange år, men for alle os kaffeelskere er trenden med det øgede fokus på de gode bønner, som har gjort sit indtog i Danmark, helt fantastisk og værd at holde fast i – både på jobbet og derhjemme.

Skriv en kommentar


Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *